Cacao Bonen Criollo Raw Biologisch productomschrijving
Criollo cacao
wordt ook wel genoemd "De Koningin van de Cacao" omdat het een superieure kwaliteit bonen produceert.
Ingredienten Cacao bonen Criollo Biologisch
Cacao bonen Criollo Biologisch
Biologische Cacaobonen (raw)
Rauwe biologische cacao kan een echte oppepper zijn. Doordat er geen geur-, smaak- of kleurstoffen aan zijn toegevoegd en er geen verdelgingsmiddelen zijn gebruikt bij de groei van de bonen, is dit een zuiver product, boordevol goede voedingstoffen.
Wat zijn rauwe biologische cacaobonen?
Rauwe cacaobonen zijn de zaden van de vruchten die groeien aan de cacaoboom, in het Latijn ook wel Theobroma cacao genoemd. Thebroma betekent letterlijk ‘voedsel van de goden’. De cacaoboom komt oorspronkelijk uit Midden-en Zuid-Amerika, maar wordt tegenwoordig ook grootschalig gekweekt in Afrika en Azië. Voor de chocolade liefhebbers is deze boon van cruciaal belang! De cacaoboon is namelijk de smaakbepalende grondstof van chocolade!
Chocolade gemaakt voor ten minste 80% van rauwe cacao bonen heeft een iets bittere smaak dan die van standaard chocolade in de winkel. Daar staat echter wel tegenover dat chocolade met meer dan 80 % pure cacao, in tegenstelling tot standaard chocolade gezonder is.
Voedingstoffen en werking van cacaobonen (Raw)
Zoals gezegd zitten rauwe cacaobonen vol goede eigenschappen, die behouden blijven doordat ze in het verwerkingsproces niet gebrand worden. Zo is Bio cacao een rijke bron van polyfenolen en flavonoïden.
Verder zit het boordevol mineralen, vitamine C en de aminozuren tryptofaan en fenylethylamine.
Toepassing en aanbevolen dosering
De aanbevolen dagelijkse hoeveel Cacaobinen is 5 tot 10 gram per dag (1 eetlepel is ongeveer 10 gram). Wij raden u aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden. Als je dagelijks te veel cacaobonen eet gaat het gezonde effect verloren!
Er zijn talloze manieren om deze smaakvolle superfood te consumeren. Zo kun je de bonnen heel makkelijk rauwe eten. Je moet ze dan uiteraard wel eerst even pellen! Ook kun je de bonen heel simpel toevoegen aan smoothies, yoghurt, muesli of een handje noten. Een andere lekkere optie is om ze te raspen en als topping uit te strooien over een dessert. Een andere optie is natuurlijk om te gaan voor een cacaobonen poeder!
Voorbehouden
Er zijn op dit moment geen (ernstige) bijwerkingen bekend van cacaobonen. Heb je echter twijfels, dan is het altijd verstandig om eerst een arts of deskundige raad te plegen alvorens je cacaobonen gaat gebruiken.
Bio Cacaobonen zijn uiteraard geen vervanging voor gezond en gevarieerd eten. Combineer het daarom, voor het beste resultaat, altijd met een gezond voedingspatroon én voldoende beweging. Bewaar Cacaobonen goed afgesloten op een droge en koele plek én buiten het bereik van kinderen.
Allergenen
Biologische cacaobonen van Spiruella.nl zijn gegarandeerd vrij van: geur-, kleur- en smaakstoffen, zuivel, maïs, gist, soja, toegevoegde suiker, conserveringsmiddelen en vulmiddelen.
Biologische cacaobonen zijn niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor Cacao. Ook worden onze cacaobonen verpakt in een ruimte waar noten worden verwerkt. Om deze reden zijn onze bio cacaobonen niet geschikt voor mensen met een (ernstige) notenallergie.
100% biologische Cacaobonen kopen
Is chocolade jouw zwakke plek en voel je je schuldig als je de verleiding wederom niet hebt kunnen weerstaan? Goed nieuws! Dat hoeft niet meer! Rauwe cacaobonen zijn namelijk een prima alternatief als je dol bent op chocolade, maar niet op extra calorieën! Uiteraard betekent dit niet dat je ongestoord de hele avond rauwe cacao mag eten, maar wel voldoende om de chocolade behoefte enigszins te stillen! En daarnaast is 5 tot 10 gram rauwe cacao ook nog eens goed voor je! Bestel daarom vandaag nog de biologische cacaobonen van Spiruella.nl!
.