Als fanatieke sporter en gezondheidsliefhebber ben ik altijd op zoek naar natuurlijke supplementen die niet alleen mijn prestaties verbeteren, maar ook mijn algehele welzijn ondersteunen.

Een supplement dat de laatste tijd mijn aandacht heeft getrokken, is PEA.  In dit artikel neem ik je mee in de wereld van PEA en waarom dit supplement een gamechanger kan zijn voor zowel je gezondheid als je sportprestaties. We onderzoeken wat PEA is, hoe het werkt, de veiligheid en bijwerkingen, en waarom Kenzi’s PEA Puur een uitstekende keuze kan zijn voor jouw gezondheid!

Wat is PEA?

Laten we beginnen met de basis. Palmitoylethanolamide (PEA) is een lichaamseigen stof die van nature voorkomt in ons lichaam en in bepaalde voedingsmiddelen zoals eieren, soja en pinda’s. Ons lichaam produceert PEA als reactie op ontstekingen en pijn, wat betekent dat het een natuurlijke rol speelt in het reguleren van onze ontstekingsreacties. Maar wat PEA echt bijzonder maakt, althans voor mij, is zijn rol in het ondersteunen van je lichaam tijdens intensieve trainingen en sportieve activiteiten. Toen ik voor het eerst hoorde over PEA, vroeg ik me meteen af: wat maakt dit supplement anders dan alle andere ontstekingsremmers en pijnstillers op de markt? Voor mij was het antwoord eenvoudig: PEA ondersteunt niet alleen je gezondheid en spierherstel, maar doet dat zonder vervelende bijwerkingen. Dit was precies wat ik nodig had als sporter die niet alleen op een natuurlijke en gezonde manier wil presteren, maar ook snel weer de training op wil pakken na een intensieve sessie.

Hoe werkt PEA?

PEA maakt deel uit van ons natuurlijke anti-pijnsysteem. Het werkingsmechanisme van PEA is fascinerend en eenvoudig tegelijk. Het functioneert als een soort ‘uit-knop’ voor ontstekingscellen in ons lichaam. Wanneer je lichaam bijvoorbeeld stress ervaart door intensieve training of een blessure, activeert het ontstekingscellen die pijn en zwelling veroorzaken. PEA helpt deze cellen te kalmeren, waardoor je sneller herstelt en minder pijn ervaart. PEA helpt ook om de symptomen van chronische pijnsyndromen te verlichten. 

PEA voor pijnbestrijding en ontstekingsremming

Veel mensen gebruiken PEA als een krachtige natuurlijke pijnstiller. Lang-Illievich et al. (2023) concludeerde in hun onderzoek dat PEA een effectieve en goed getolereerde behandeling is voor chronische pijn. Dit betekent dat het een interessant alternatief kan zijn voor traditionele pijnstillers, die vaak gepaard gaan met bijwerkingen zoals maagproblemen of verslaving. PEA is een effectieve pijnstiller, vooral bij chronische pijnklachten zoals artritis, migraine en fibromyalgie.  PEA blijkt ook effectief te zijn bij ontstekingen veroorzaakt door alledaagse aandoeningen zoals griep of verkoudheid. Dit maakt het supplement relevant voor iedereen die hun immuunsysteem wil ondersteunen.  Ten slotte biedt PEA volgens Clayton et al., (2021) therapeutische voordelen in vele toepassingen, waaronder immuniteit, gezondheid van de hersenen, allergie, pijnmodulatie, gezondheid van gewrichten en slaap.

PEA en sportprestaties

Wat mij persoonlijk dus het meest fascineert, is hoe PEA sportprestaties kan verbeteren. Uit recent onderzoek bleek dat PEA-supplementatie, in combinatie met krachttraining, leidt tot significant betere prestaties op het gebied van dynamische kracht van de onderlichaam-spieren (Huschtscha et al., 2024). Dit betekent dat PEA niet alleen je herstel ondersteunt, maar ook daadwerkelijk bijdraagt aan je kracht en vermogen in de sportschool. Na zware trainingen kunnen je spieren en gewrichten ontstoken raken, wat niet alleen je prestaties belemmert, maar ook je hersteltijd verlengt. PEA kan deze ontstekingen helpen verminderen, waardoor je sneller kunt herstellen en weer kunt trainen. Dit is met name waardevol voor atleten die regelmatig trainen en blessures willen voorkomen.

Is PEA veilig en heeft het bijwerkingen?

Ja, PEA wordt als veilig beschouwd. Sinds de ontdekking in de jaren ’90 zijn er talrijke klinische onderzoeken uitgevoerd die de effectiviteit en veiligheid van PEA bevestigen. Tot nu toe zijn er geen negatieve bijwerkingen gerapporteerd, zelfs niet bij ouderen en kinderen, in tegenstelling tot traditionele pijnstillers die soms maagklachten of andere problemen veroorzaken. Daarnaast kan PEA veilig worden gebruikt in combinatie met andere medicijnen. Toch is het altijd verstandig om met je arts te overleggen voordat je een nieuw supplement in je routine opneemt, vooral als je al medicijnen gebruikt.

PEA Puur van Kenzi

Als sporter en gezondheidsfanaat let ik altijd goed op de kwaliteit van de supplementen die ik gebruik. Ik doe eerst altijd uitgebreid onderzoek en vraag advies aan experts. Dit geldt ook voor het gebruik van PEA. Kenzi’s PEA Puur is in ieder geval mijn nummer 1 PEA supplement. Waarom? Deze PEA is 100% zuiver, zonder onnodige toevoegingen of hulpstoffen. Daarnaast is het supplement geschikt voor vegetariërs, waardoor het toegankelijk is voor iedereen die bewust met zijn dieet omgaat. Bovendien is Kenzi’s PEA Puur specifiek ontwikkeld met het oog op de hoogste zuiverheidsnormen, wat betekent dat je erop kunt vertrouwen dat je een kwalitatief hoogwaardig supplement gebruikt. 

Conclusie

Als jij, net als ik, op zoek bent naar een natuurlijke manier om pijn en ontstekingen te verminderen, terwijl je tegelijkertijd je sportprestaties ondersteunt, dan is PEA Puur van Kenzi echt een uitstekende keuze. Dit supplement combineert veiligheid, effectiviteit en puurheid, waardoor het een perfecte aanvulling is op je dagelijkse routine. Of je nu een fanatieke sporter bent, of gewoon iemand die op zoek is naar een manier om beter voor zijn lichaam te zorgen, PEA kan je helpen om op een natuurlijke manier gezonder en sterker te worden. 

 

***************************

*Eventuele gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op het moment van schrijven van deze blog nog in behandeling bij de ESFA. In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen wij op onze website niet vermelden voor welke toepassing je dit supplement precies kan gebruiken. Uiteraard mogen wij u wel voorzien van persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact met ons op per email aan info@spiruella.nl of maakt gebruik van ons contactformulier! Wij helpen u graag verder!

****************************

Boost je gezondheid & energie met superfoods

Ontdek de 38 krachtigste superfoods en hoe ze je kunnen helpen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DOWNLOAD GRATIS SUPERFOODSGIDS t.w.v. 14,95

Boost je gezondheid & energie​

Ontdek de 38 krachtigste superfoods & hun genezende eigenschappen